Biopark Ekološko olje sladkih mandljev, 100ml

9,90 €
Z DDV

·       Hladno stisnjeno iz oluščenih mandljev

·       Skoraj brez vonja

·       Izredno hranljivo z visoko vsebnostjo proteinov, oleinske, palmitinske ter linolne kisiline in D vitamina

·       Odlično za nego občutljive kože dojenčkov

·       Uporabno kot olje za masažo

Količina

Ekološko olje sladkih mandljev, hladno stiskano, nerafinirano,100ml

Proizvajalec: Biopark Cosmetics

Poreklo: Španija

Opis in delovanje: Olje je hladno stisnjeno iz oluščenih mandljev. Je zlato rumene barve in je skoraj brez vonja. Zaradi visoke vsebnosti proteinov, oleinske, palmitinske in linolne kislino ter D vitamina, je izredno hranljivo, še posebej ob redni uporabi. Odlično je za nego suhe kože in primerno tudi za razdražene predele kože. Kožo navlaži, jo mehča in regenerira. Nežno neguje dojenčkovo kožo in jo zaščiti. Primerno je tudi za nego nosečniškega trebuščka, za nego obraza in odstranjevanje ličil. Mandljevo olje je pogosto uporabljeno kot nosilno olje za masažo.

Uporaba: Kot masažno olje za sprostitev dojenčka pred spanjem ali za lajšanje napetosti pri kolikah. Masaža je za dojenčka na splošno blagodejna, saj ga pomiri in vzpodbuja navezovanje stika z mamico (ali pa očkom J).

Kot pomoč pri odstranjevanju temenc: Olje nežno vmasiramo v dojenčkovo lasišče in pustimo, da se koža in luskice zmehčajo (najbolje kar čez noč). Nato glavico previdno umijemo in z gazico ali primernim glavničkom temenca nežno odstranimo.

Rok uporabe: Mandljevo olje ostane sveže od 6 mesecev do 1 leta ob shranjevanju na hladnem prostoru, zaščiteno pred direktno svetlobo. Po odprtju priporočamo, da ga hranite v hladilniku.

Sestava: Prunus amygdalus var. Dulcus, iz ekološke pridelave

Embalaža: Pri Biopark Cosmetics za izdelke uporabljajo preverjeno embalažo vrhunske kakovosti, certificirano primerno za živila in kozmetiko. Embalaža je izdelana v Sloveniji z materiali iz obnovljivih virov (sladkornega trsa). Vsebina ostane nespremenjena, zaščitena in visoke kakovosti.

Biopark

Določene reference

Biopark Ekološko olje...

9,90 €